Masser af læsestof med e bøger

08 december 2018
Astrid Pedersen
image

Det er umuligt at nå at komme igennem alle de bøger, som er værd at læse, i løbet af en livstid – men jeg har gennem hele min tilværelse gjort et ganske hæderligt forsøg. Bøger har altid fascineret mig ved deres tryllebindende magi. Selv den mest velproducerede og velinstruerede film kan ikke måle sig med en klassisk, velskrevet roman, som maler såvel overdådige festsale som dystre landskaber og romantiske scenarier så langt mere yndefuldt og detaljeret, end den todimensionelle skærm nogen sinde vil kunne gøre det.

Med bøger kommer fantasien på arbejde – bøgernes hovedpersoner vil optræde lyslevende i din forestilling, og måske endda besøge dig i dine drømme, når du har lagt bogen fra dig ved sengetid og slukket lyset. Når du læser en god bog, kan du for en stund forlade denne verden, og bevæge dig frit og uhindret i et fantasiskabt univers, som opstår i spændingsfeltet imellem forfatterens intention og din tolkning.

E bøger – når der ikke er plads i den fysiske verden

Jeg plejede at samle på bøger. Som en ægte bibliofil viste jeg stolt mine mange hyldemeter af digre faglitterære værker, paper backs, skønlitteratur og biografier frem som et trofæ eller symbol på mine mange rejser. Men som årene gik, blev pladsen trang, og jeg var tvunget til at skære voldsomt ned. Min niece foreslog mig at anskaffe en såkaldt e-reader, så jeg kunne læse mine bøger på den. Og selv om det virkede som at kaste håndklædet i ringen, måtte jeg sande, at bøgernes magi ikke gik tabt, blot fordi bogstaverne fremtræder på en skærm frem for på papir.

Jeg bruger med stor fornøjelse min e-reader til at læse de e bøger, som jeg henter via mit abonnement på Politikenbooks. Her har jeg adgang til bøger i alle genrer – og jeg er da endnu ikke løbet tør for læsestof!

Flere Nyheder