Lad en maler forestå spartling af vægge i dit nye hjem

19 maj 2020
Astrid Pedersen

Har du netop erhvervet dig en ny bolig – og trænger denne til en kærlig hånd før den kan kaldes et hjem? Så bør du overveje om ikke du bør lade et malerfirma udføre spartling af vægge.

Hvornår skal jeg få foretaget spartling af vægge?

Er dine vægge overplastret med gammel tapet, skal dette fjernes førend der kan males på væggene. Mange bolig købere opdager ofte til deres rædsel, at tidligere beboere ikke har ulejliget sig med at fjerne det gamle tapet inden de klistrede et nyt lag op – og således kan man komme ud for at skulle fjerne mange lag af tapet før man når ind til pudset. Og her kan vente endnu en grim overraskelse.

Pudset kan være i så ringe en forfatning, at det ikke kan lade sig gøre at male direkte derpå. I nogle tilfælde, hvis pudset egentlig er sundt men truet af dybe revner som stammer fra sætnings skader, kan man redde overfladen ved hjælp af opsætning af filt. Men smuldrer pudset, og virker et gennemgående usundt – for eksempel på grund af fugt, som har gemt sig bag lag på lag af tapet, kan det vise sig nødvendigt med spartling af vægge. En fuldspartling kræver et sikkert håndelag, en god portion tålmodighed, og en vis præcision. I hvert fald hvis man ønsker at opnå et smukt og ensartet resultat.

Skal spartling af vægge udføres ordentligt, er det således en rigtig god idé at overlade opgaven til en dygtig og erfaren maler. Derfor bør du fra begyndelsen tage kontakt til dit lokale malerfirma hvis du har mistanke om at dine vægge gemmer på overraskelser. Dygtige og erfarne malere vil kunne udføre malerarbejde med alt hvad dette indebærer langt hurtigere og med et meget flottere resultat end hvad du selv ville kunne præstere.

Du kan få et godt tilbud på professionelt malerarbejde på Malerkanonen.dk

Flere Nyheder