Hvorfor male et gammelt badekar?

02 september 2020
Astrid Pedersen

Når et badekar bruges ofte, vil det helt naturligt blive slidt indvendig. Slitage i et ældre badekar vil typisk komme til udtryk gennem grimme misfarvninger, krakeleringer i emaljen samt ridser og skrammer.

En slidt emalje vil få en øget tendens til at opsamle kalk og okker fra vandet. Dette vil sætte sig i den slidte emalje og her danne ru og misfarvede plamager som får badekarret til at fremstå ulækkert og grimt. Og ikke nok med det. Disse aflejringer kan også fungere som vækstlag for bakterier, svamp og andre mikro organismer som kan gøre dig syg. Det er således forbundet med en vis sundhedsmæssig risiko at tage et dejligt lunt karbad i et slidt og ødelagt badekar.

Hvad stiller jeg op med mit gamle slidte badekar?

Måske har du overvejet at skille dig af med badekarret til fordel for et nyt et af slagsen – eller i stedet få opført en moderne bruseniche i stedet. Men hvis du sætter pris på at have et badekar kan du spare besværet og i stedet få fikset emaljen i dit badekar. Dette er både langt nemmere og en god sjat billigere end en udskiftning af badekarret.

En professionel reemaljering af badekar kræver ingen ombygning og dermed ingen dyre regninger til den VVSer som skal etablere afløb med videre. Og så slipper du for besværet med at skulle bortskaffe det gamle badekar og indkøbe et nyt et af slagsen.

Hvem kan hjælpe med reemaljering af badekar?

En professionel og erfaren badekarsmaler kan på få timer genskabe den smukke, hvide emalje i dit gamle badekar. Det danske firma Ny Emalje har specialiseret sig inden for maling af badekar og vil kunne hjælpe dig med at få dit flotte badekar igen. Du kan læse mere, og få hjælp til at male gammelt badekar, på hjemmesiden ny-emalje.dk

Flere Nyheder