Fordele ved luft-til-vand varmepumpe

04 december 2021
Agner Clausen

advertorial

Skal du have udskiftet et gammelt oliefyr eller brændefyr og overvejer forskellige løsningsforslag? Hvilken løsning er smartest, billigst og med mindst vedligehold? Et rigtig godt bud er en luft-til-vand varmepump. Det praktiske med en luft-til-vand varmepumpe er, at den kan tilsluttes et eksisterende centralvarmeanlæg. Fordelen i forhold til et brændefyr eller pelletsfyr er, at man ikke behøver at fyre. Det indebærer, at man også er fri for at bære brænde eller sække med pellets ind.

I forhold til et oliefyr er fordelene helt åbenbare. Med en varmepumpe sætter man et noget mindre CO2 aftryk. Sidst men ikke mindst, undgår man med en luft-til-vand varmepumpe at sende giftige gasser og røg ud i kvarteret. Noget naboerne sikkert også vil værdsætte. Ja, og det indebærer jo, at man også slipper for at have en skorsten og dermed besøg af skorstensfejeren.

image

Luft-til-vand varmepumpe – nærmest trylleri!

Fordelene med en luft-til-vand varmepumpe er til at få øje på. Alt efter mærke og temperatur har den en virkningsgrad på op til 5. Det vil sige, at for hver KWh energi man tilfør i form af el, får man 5 KWh varmeenergi ud af varmepumpen. Det forklarer, hvorfor en varmepumpe kan konkurrere med de fleste andre varmekilder. Hvordan er det muligt?

Det virker jo nærmest som trylleri. Det er faktisk ikke så mystisk, som det lyder. Hemmeligheden er, at varmepumpen udvinder den energi der findes i luften. For der findes altid energi i luften, også selv om der er frostgrader ude. Selvfølgelig er virkningsgraden højere, jo varmere det er i luften. En varmepumpe fungerer i princippet som et køleskab, bare omvendt. I et køleskab “udvinder” man varmeenergien (eller trækker varmeenergien ud af) i et lille lukket rum. Man trækker så meget varme ud, at det bliver måske 8 grader celcius. En varmepumpe trækker varmeenergien ud af udendørsluften og sender den ind i huset eller lejligheden. En meget enkelt, men genialt måde at varme huset op.

Kontakt Amalo (https://www.amalo.dk/luft-til-vand-varmepumpe) og få et uforpligtende tilbud. 

Flere Nyheder