Find den bedste reumatolog i Nordsjælland

05 august 2022
admin

editorial

Døjer du med smerter i ryg, krop eller bevægeapparat? Så bør du opsøge hjælp – i første omgang hos din alment praktiserende læge. Hvis han eller hun vurderer det nødvendigt, kan du få en henvisning til en speciallæge. Der vil i mange tilfælde være tale om en speciallæge i reumatologi.

Hvad er reumatologi?

Reumatologi er studiet af gigt og er et medicinsk speciale, der fokuserer på vurdering og behandling af smerter i bevægeapparatet og tab af funktion. Reumatologer er eksperter i diagnosticering og behandling af bindevævssygdomme, inflammatoriske sygdomme, gigt sygdomme, kroniske muskelsmerter og skader efter traumer eller ulykkestilfælde.

Hvis du oplever nogen form for muskuloskeletale smerter eller funktionstab, bør du bestille tid hos en reumatolog. De vil foretage en grundig undersøgelse af din krop og kan bestille blodprøver, røntgenbilleder eller scanninger for at hjælpe med at diagnosticere årsagen til dine symptomer.

reumatolog

Hvordan foregår et besøg hos en reumatolog?

Under dit første besøg hos en reumatolog vil de tage en detaljeret sygehistorie. Dette vil hjælpe dem med at identificere eventuelle risikofaktorer for visse sygdomme og udelukke andre mulige årsager til dine symptomer. Lægen vil derefter foretage en fysisk undersøgelse af din krop. Dette kan indebære, at du skal føle efter områder med ømhed, hævelse eller betændelse. Reumatologen kan også teste din bevægelighed og se efter tegn på muskelsvaghed.

Efter undersøgelsen vil reumatologen drøfte resultaterne med dig og forklare, hvilke behandlingsmuligheder der er til rådighed. I nogle tilfælde kan de ordinere medicin for at hjælpe med at lindre dine symptomer. De kan også anbefale livsstilsændringer, f.eks. at du motionerer regelmæssigt og taber dig, hvis du er overvægtig. Hvis din tilstand er mere alvorlig, kan de henvise dig til en specialist med henblik på yderligere behandling.

Du kan altid tage kontakt til din lokale reumatolog i Farum hvis du har en henvisning fra din læge og ønsker at benytte en lokal reumatolog – læs mere på reumatologiklinikken.dk.

Flere Nyheder