Det er ikke altid let at blive enige om brugen af ventilation

04 juli 2021
Anders Lundtang Hansen

Har man brug for ventilation derhjemme, hvor man bare skal passe sig selv og hygge sig alene, så er det jo ikke så svært at fine ud af indstille ventilationen, om man gør det ved at lufte ud, skabe gennemtræk, slukke for radiatoren eller tænde for et ventilationsanlæg.

Alt det her kan man så rette til, som man føler sig mere eller mindre tilpas, efter hvordan temperaturen ændrer sig i rummet eller qua vejret udenfor.

Men begynder man så at være flere mennesker i samme lokale såsom familien, så skal man som regel finde et kompromis på dette område, da to personer sjældent kan blive helt enige om den slags – og da ikke endnu flere mennesker!

Man kan som regel blive enige om, hvorvidt der er pivkoldt, eller der er bagende varmt, men at finde et mellemleje kan vise sig som noget af et problem.

Bliv enige om indstillingen på ventilationen

Er man så ligefrem ude i, at man har et kontorlandskab, hvor man har tændt sådan et ventilationsanlæg, og der er mange mennesker samlet, så kan det blive endnu sværere at blive enige om, hvordan det skal indstilles.

Den ene person kan kampsvede, mens den anden fryser og frygter, man er ved at blive forkølet.

Men som kollegaer vil man ikke skabe et dårligt arbejdsmiljø, så man begynder ikke at brokke sig over den slags – højlydt.

Men man kan går langs panelerne og bagtale folk om, hvor mærkelige de er med kropstemperaturen med videre.

Desuden kan man måske have et anlæg, der virker grundigt lige, hvor det står, mens folk i den anden ende af lokalet ikke får noget ud af det.

En løsning kan blive at sætte flere anlæg op, så man kan regulere temperaturen i regionale områder i en bygning, så man mere kan få individuelle temperaturer, hvor man har brug for det.

Flere Nyheder